Helhetsterapi Print E-mail

Hamar ved Mjøsa – Norges  svar på Skagen.

MAGISK LYS_- gir MAGISKE FARGER. VANN-STRANDPROMENADE- NATUR:-KUNST OG KULTUR.

..VÆR KREATIV OG UTTRYKK DEG SELV I HARMONISKE OMGIVELSER MED BEVISSHET OM AT MENNESKETS VELVÆRE OG  HELSE ER AVHENGIG AV  AT ”ALLE deler FÅR VEDLIKEHOLD OG OPPMERKSOMHET:

 • Fysisk utfoldelse og god ernæring
 • Emosjonell næring
 • Åndelig næring
 • Mental utvikling

 

I ” Gustavas kulturfabrikk oppholdet får du rikelig anledning til å fylle opp med alle  nevnte ingredienser

- Veiledning i tegning og maling

Velkommen til 5 døgns opphold på Hamar i regi av  Gustavaskulturfabrikk i juli 2010.

Friluftsliv, avspenningsøvelser og individuell veiledning i tegning og maling.

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper i tegning og maling.

Oppholdet er beregnet på voksne som ønsker å utvikle seg i samhandling med andre likesinnede i spennende kulturfabrikk med vakker strandpromenade langs vår vakre innsjø ; Mjøsa og rekreasjonsområder 50 meter fra Kulturfabrikken.

Utflukt med guiding til Domkirkeodden og den berømte Middelalderruinen, Her blir det rikelig med mulighet for spennende skissering av vakre bygninger, gamle tog, rett ved Norges Jernbanemuseum.

Programmet vil ikke bli endelig fastlagt før deltagerne har ankommet søndag kveld, fordi det avhenger av været, og av deltagernes ønsker.

Men i løpet av dagene vil vi legge inn følgende:

 • Vikingskipet
 • Kunstbanken
 • Domkirkeodden og Middelaldermuseet ( skisser/ akvarell)
 • Norsk Jernbanemuseum ( Skisser/ akvarell)

Mandag starter med en gjennomgang av de teknikkene vi skal benytte: maleøvelser med akvarellmaling ( vått- i – vått), tegning med pastellkritt og kullstift. Vi rekker også å bli litt kjent i nærmiljøet.

Tirsdag, onsdag og torsdag starter dagen med en formiddagsøkt (kl. 10-12), med felles undervisning og maleøvelser. Lunsj ca. kl. 12. Etter lunsj er det individuell veiledning, valgfrie teknikker, utendørs hvis været tillater, frem til middag.

Etter middag går vi igjennom dagens ”produksjon”, deler erfaringer og planlegger neste dag. Er vi heldige med været, korter vi ned formiddagsøkta og tar med niste og tegneutstyr på brygga ved seilbåtene.

En ettermiddag/kveld tilbringer vi ”hvor vi måtte ønske" – atelieet i Gustavas kulturfabrikk er åpent til 2100.

Ellers er det  er mange flotte motiver ved brygga, bygårder, Koigen ( sandvolleyball, skateanlegg, sandstrand… etc), Mulighet for å gå på kafe, pub ….

Fredag legger vi siste hånd på kunstverkene, før vi rydder og vasker etter oss. Vi lager passepartout til noen av bildene og lager en liten utstilling for oss selv og evt. nysgjerrige venner og bekjente, samt mennesker i Hamar sentrum.. Avreise fredag ettermiddag/kveld. (evt. lørdag morgen.)

 

Temaer for fellesundervisning/oppgaver:

 • Hvordan lyset brytes i et prisme, regnbuen, fargesirkel.
 • Fargeperspektiv, varme og kalde farger, ”de syv blåner”.
 • Planter, å skape form ut i fra farge.
 • Kroki, bevegelse – mennesker/ båter

Leder under oppholdet er Hilde Gustava Ovesen.

Ønsker du flere opplysninger, ring Hilde Gustava, telefon 0047 95840647

Påmeldingsfrist 20.juni. Kursstart: siste helga i juli 2010.

Påmeldingen skjer via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it og er bindende.

 

Kulturarisk meny

 

Klikk på hatten for å laste ned meny som PDF, eller les mer under EVENTS


Diverse kurs og aktiviteter

 Gustavas kulturfabrikk tilrettelegger kurs for enkeltpersoner, venner, familier, institusjoner og næringsliv, hjemme hos den enkelte, på arbeidsplassen eller i Gustavas kulturfabrikk sine lokaler.
Les mer om div. kurs og aktiviteter...

Kreativ skriving / muntlig formidling

 Det ligger mange uferdige taler, dikt og festsanger i skap og skuffer rundt omkring. Noen bør kanskje tas fram og bearbeides og pusses på? Har du ambisjoner om å skrive en minneverdig tale om et gitt tema?
Les mer om våre kurs...

Drama / teatersport

 Drama og teatersport er først og fremst morsomt samspill, men du får mer på kjøpet! Du utvikler og utforsker samarbeidsegenskaper og empati, problemløsning og kreativitet, bevisstgjøring av stemmebruk og kroppsspråk.
Les mer drama og teatersport her... 

Kreativt håndarbeid

 Har du lyst til å lage dine egne kreasjoner uten å måtte være ekspert på å sy, strikke og tråkle? Har du lyst til å komme på fest med noe som er helt unikt, og som du har laget?

Smykkedesign

 Synes du det er vanskelig å finne noe som er deg? Eller har du lyst til å designe og lage et smykke til en venn eller kjæreste som har din signatur?
Les mer om kurs i smykkedesign...

Maling / tegning

 Alle har et forhold til maling og tegning. Hos Gustavas kulturfabrikk kan du velge kurs ut i fra ditt ståsted, og dine ønsker. Vil du lære å tegne mennesker, natur eller dyr? Eller kanskje du vil male intuitivt? Vil du lære ulike teknikker innen tegneredskaper?
Les mer om kurs i maling / tegning...