Medieomtaler Print E-mail

 "KULTMAG er et nasjonalt tidsskrift for kunst og kultur. Les interjuet med Hilde Gustava Ovesen, Gustavas kulturfabrikk:

 Flere medieomtaler:

Leder i Hamar Kunstforening, Marit Tenmann, til Hamar Dagblad, 30. november 2007:

Lørdag 1. desember åpnerde en sammensatt utstilling med tre svært forskjellige kunstneriske uttrykk.
– Først må vi få takke Odd Haakensveens familie for at de vil la oss legge noen av hans etterlatte tresnitt ut for salg. Han var mangeårig og trofast medlem av Hamar kunstforening, og hans død i dette året føles tungt, sier Marit Tenmann i amar Kunstforening.


Hilde Gustava Ovesen (født 1970) stiller med maleri og skulptur, begge deler med funderinger omkring dialog /manglende dialog.
– I kunstforeningen kjenner vi henne som et ungt og entusiastisk innslag i styresammenheng, men folk ellers drar sikkert kjensel på henne gjennom mangeuttrykk for kunstnerisk virksomhet. Vi må nevne hennes herlige snøfigurer i strandgateparken sist vinter, deltakelse i mange fellesutstillinger, som hos Galleri Hervold, separat på Espern og mye mer. Vi har også gledet oss over hennes teater-og revyoppsetninger. Kreativiteten kan ikke knyttes bare til ett medium. Heldige er de barn og unge som har fått hennes veiledning innen grunnskolen og i den kommunale kulturskolen, sier Tenmann.


Ellen B. Hammerstrøm Haug (født 1945) er den tredje kunsteneren med bilder i årets siste utstilling. Hun er utdannet ved Statens Håndverks-og Kunstindustriskole.
– Hun vil vise akvareller hos oss. Her i distriktet har hun tidligere stilt ut i Stange Kunstforening, kollektivt og separat, forteller Tenmann.

 

Diverse kurs og aktiviteter

 Gustavas kulturfabrikk tilrettelegger kurs for enkeltpersoner, venner, familier, institusjoner og næringsliv, hjemme hos den enkelte, på arbeidsplassen eller i Gustavas kulturfabrikk sine lokaler.
Les mer om div. kurs og aktiviteter...

Kreativ skriving / muntlig formidling

 Det ligger mange uferdige taler, dikt og festsanger i skap og skuffer rundt omkring. Noen bør kanskje tas fram og bearbeides og pusses på? Har du ambisjoner om å skrive en minneverdig tale om et gitt tema?
Les mer om våre kurs...

Drama / teatersport

 Drama og teatersport er først og fremst morsomt samspill, men du får mer på kjøpet! Du utvikler og utforsker samarbeidsegenskaper og empati, problemløsning og kreativitet, bevisstgjøring av stemmebruk og kroppsspråk.
Les mer drama og teatersport her... 

Kreativt håndarbeid

 Har du lyst til å lage dine egne kreasjoner uten å måtte være ekspert på å sy, strikke og tråkle? Har du lyst til å komme på fest med noe som er helt unikt, og som du har laget?

Smykkedesign

 Synes du det er vanskelig å finne noe som er deg? Eller har du lyst til å designe og lage et smykke til en venn eller kjæreste som har din signatur?
Les mer om kurs i smykkedesign...

Maling / tegning

 Alle har et forhold til maling og tegning. Hos Gustavas kulturfabrikk kan du velge kurs ut i fra ditt ståsted, og dine ønsker. Vil du lære å tegne mennesker, natur eller dyr? Eller kanskje du vil male intuitivt? Vil du lære ulike teknikker innen tegneredskaper?
Les mer om kurs i maling / tegning...