Litt om bakgrunn/tema for mitt prosjekt som billedkunstner
Dialog og Fravær i dialogen- det er fali` det

(Hilde G. Ovesen)

Min beste venn en periode i barndommen, var en 40 år gammel  nabo; Kjell. Han satt i rullestol og  hadde TID til å snakke og filosofere… -OG  svare på spørsmål fra en fire- fem åring. ”Hvis alle satt i rullestol, hvem skulle passe på deg, da, Kjell?” ”Da hadde vi funnet en løsning”, var svaret. Et svar som ikke tilfredsstilte barnesinnet..
Det viste seg å bli et livslangt prosjekt –dette svaret til Kjell…
 ”Det är synd om människan”, skrev August Strindberg. Vi har alle et eller annet  vi har strevd med, eller strever med. Derfor må vi ta vare på hverandre så godt vi kan, og våge å åpne opp!
... gjerne med humor, latter og galskap som støttepilarer.


Jeg har alltid vært opptatt av og nysgjerrig på menneskesinnet, og  har helt siden barndommen prøvd å utsette meg for flest mulig menneskeTYPER, bevisst, eller ubevisst... Denne ”forskningen” har vært nyttig –ikke minst- i arbeidet mitt i skoleverket og kulturskolen: prøve å  forstå handlig, motiv, fravær av handling, verbale og nonverbale uttrykk... Empati og samhandling er vesentlige ingredienser for  menenskenes trivsel og utvikling, og dermed vesentlig for hele klodens grad av velvære.


I utstillingene mine, er nok DIALOGEN, eller fravær av dialogen som er gjennomgangstema. Den vanskelige samtalen og/ eller samhandlingen  .Hvor godt kjenner vi hverandre EGENTLIG??

Arild Nyqvist er en av mine favorittforfattere, naivistisk og humoristisk,  men dyp og hardtslående! Jeg forelsket meg umiddelbat i ”Ugledikt” , da jeg var 13 år. Og den forelskelsen har vist seg å være langvarig. Jeg har en fornemmelse av at  temaet i ”Ugledikt” også tangerer temaet i mine malerier og skulpturer.

Frykten for å vise det sårbare -og fremmedfrykt… kan føre til mørke og destruktivisme.
Motsatt: Gleden når man virkelig MØTES og  FORSTÅR, kan vanskelig oppnås før man tør å åpne opp og lytte! Gi og ta! Ikke stenge av før en har gitt et mennesket en sjanse.

I gitte situasjoner er det”vesle- jenta” eller ”vesle- gutten” som dominerer det indre livet, og det skal en ta på alvor, men gjerne med humor og selvironi!

Jeg er facsinert av personligheter som tør å vise det nakne og sårbare, og ofte så  gjør slike modige karakterer at andre tør å slippe opp. Mine tanker tenker:  helsemessig og samfunnsmessig ville vi nå kvantesprang i utvikling , hvis vi turde å vise det såre og vonde, men også det GODE og FLOTTE!!… HELE spekteret. For det er like farlig å stenge for det gode og flotte, av frykt for å bli offer for, for eksempel misunnelsen…

Jeg ønsker alle velkommen til min verden -gjerne med humor, latter og galskap som støttepilarer!

 

Tilbud

 • Gustavas kulturfabrikk er mobil!
 • Kreativ lunsj
 • Vennekveld med kreativ mix
 • Utdrikningslag
 • Bestill eget malekurs m/kolleger
 • Bestill ansiktsmaling til arr.
 • Leie lokale?
 • Barnebursdag
 • Voksenbursdag
 • Stand Up, skjult teater
 • Bestill smykkekurs (min 5 pers)
 • PRISLISTE

Dagens maleri

a151.jpg

Kulturarisk meny

 

Klikk på hatten for å laste ned meny som PDF, eller les mer under EVENTS


Diverse kurs og aktiviteter

 Gustavas kulturfabrikk tilrettelegger kurs for enkeltpersoner, venner, familier, institusjoner og næringsliv, hjemme hos den enkelte, på arbeidsplassen eller i Gustavas kulturfabrikk sine lokaler.
Les mer om div. kurs og aktiviteter...

Kreativ skriving / muntlig formidling

 Det ligger mange uferdige taler, dikt og festsanger i skap og skuffer rundt omkring. Noen bør kanskje tas fram og bearbeides og pusses på? Har du ambisjoner om å skrive en minneverdig tale om et gitt tema?
Les mer om våre kurs...

Drama / teatersport

 Drama og teatersport er først og fremst morsomt samspill, men du får mer på kjøpet! Du utvikler og utforsker samarbeidsegenskaper og empati, problemløsning og kreativitet, bevisstgjøring av stemmebruk og kroppsspråk.
Les mer drama og teatersport her... 

Kreativt håndarbeid

 Har du lyst til å lage dine egne kreasjoner uten å måtte være ekspert på å sy, strikke og tråkle? Har du lyst til å komme på fest med noe som er helt unikt, og som du har laget?

Smykkedesign

 Synes du det er vanskelig å finne noe som er deg? Eller har du lyst til å designe og lage et smykke til en venn eller kjæreste som har din signatur?
Les mer om kurs i smykkedesign...

Maling / tegning

 Alle har et forhold til maling og tegning. Hos Gustavas kulturfabrikk kan du velge kurs ut i fra ditt ståsted, og dine ønsker. Vil du lære å tegne mennesker, natur eller dyr? Eller kanskje du vil male intuitivt? Vil du lære ulike teknikker innen tegneredskaper?
Les mer om kurs i maling / tegning...